Videnskab og øl: Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning

dato

Oplev et spændende foredrag om Carlsberg Laboratoriums videnskabelige opdagelser og deres betydning for både ølproduktion og klimatolerante fødevarer. Foredraget finder sted i Scala Gudhjem tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 og byder på smagsprøver af fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har spillet en afgørende rolle i udviklingen af teknikker, der har forbedret både ølproduktion og naturvidenskabelig forskning. Laboratoriet er kendt for opdagelser som rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.

Ølproduktion og bæredygtighed

Under foredraget vil Birgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund, dykke ned i forskning og udvikling af ingredienser til ølproduktion. De vil fortælle om forædling af byg og humle, og hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Derudover vil de diskutere maltningens rolle i skabelsen af forskellige malttyper og smagsvarianter.

Alkoholfri øl og klimatolerante planter

Foredraget vil også fokusere på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Teknologien anvendes også til at forbedre planter, så de kan tilpasse sig klimatiske ændringer. Fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland vil også blive diskuteret som en del af klimatilpasningsforskningen.

Under foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som publikum kan nyde, mens de hører om de videnskabelige fremskridt.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem
Entré: 30 kr
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab
For mere information og pladsreservation, besøg ofn.au.dk/sted/698



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut