Forstå statistikkens rolle i verden: Foredrag i Scala Gudhjem

dato

Statistik er en kraftfuld metode til at forstå verden omkring os, men den kan også misbruges og fejltolkes. Kom til Scala Gudhjem den 5. november 2024 for at høre professor Susanne Ditlevsen dykke ned i statistikkens mange facetter, fra dens heldige opdagelser til mindre heldige misforståelser.

Statistik er et værktøj, der kan kaste lys over komplekse problemstillinger, men det kan også føre til fejlslutninger. Et klassisk eksempel er, når stigningen i salget af cykelhjelme bliver fejltolket som en stigning i faren ved at cykle. Sådanne misforståelser illustrerer, hvordan statistik kan misbruges, men også hvor vigtig den er for at forstå vores verden.

Susanne Ditlevsen deler statistikkens historier

Professor i statistik, Susanne Ditlevsen, vil dele både heldige og uheldige historier fra statistikens verden. Fra historiske opdagelser som sømænd med skørbug til moderne problematikker som børnedødelighed på fødselsklinikker og racisme i amerikansk politi. Hun vil også berøre en teknisk fejl i en rumfærge, der havde fatale konsekvenser.

Indsigt i 'tipping points' og klimaforandringer

Foredraget vil også give indblik i Susannes egen forskning, herunder matematikken bag 'tipping points' og hvordan statistik kan forudsige sandsynligheden for, at Europas varme havstrøm vil kollapse inden for dette århundrede.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information om foredraget og pladsreservation, kan du besøge dette link. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.

Praktiske informationer
Dato: Tirsdag 5. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut