Foredrag i Gudhjem: Red naturens truede arter

dato

Oplev et spændende foredrag i Scala Gudhjem, hvor tre eksperter deler deres viden om nedgangen i biodiversitet. Få indsigt i naturens spilleregler og hør om konkrete projekter, der arbejder for at vende tilbagegangen til fremgang. Arrangementet finder sted tirsdag den 12. november 2024 kl. 19:00.

Den vilde natur står overfor store udfordringer med mange dyre-, plante- og svampearter i tilbagegang. Men hvornår begyndte denne nedgang, og hvad er årsagerne? I et spændende foredrag vil tre eksperter dykke ned i disse spørgsmål og diskutere, hvordan vi kan hjælpe de truede arter.

Rejs gennem historien med eksperterne

Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage publikum med tilbage til vores dybe forhistorie, hvor planeten myldrede med store eksotiske dyr som huleløver. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem det historiske landskab, som var rigt på blomster og insekter, og hvordan industrialiseringen påvirkede naturen.

Fremtidens løsninger for biodiversiteten

Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutiden, hvor biodiversiteten er presset. Hun vil fortælle om naturforbedrende projekter i Danmark, både fra private borgere, myndigheder og virksomheder, der arbejder for at skabe bedre forhold for den vilde natur.

Foredraget giver indblik i naturens spilleregler og de naturlige økosystemer i Danmark, hvilket er en del af løsningen på at give plads til de truede arter.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som led i serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information og pladsreservation, besøg foredragets hjemmeside. Følg også nyhedsbrevet eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.

Praktisk information:
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut