Forstå spejlbillede-molekyler: Foredrag i Scala Gudhjem

dato

Oplev et fascinerende foredrag om spejlbillede-molekyler og deres betydning for vores helbred og samfund. Tirsdag den 24. september 2024 kl. 19:00 i Scala Gudhjem kan du høre om, hvordan forskere fra Aarhus Universitet bidrager til udvikling af nye lægemidler gennem forståelsen af disse molekylers struktur.

Spejlbillede-molekyler: En vital forskel

Spejlbillede-molekyler består af de samme atomer, men er spejlbilleder af hinanden. På samme måde som dine hænder ikke er ens, kan disse molekyler have vidt forskellige effekter på vores krop. Det ene spejlbillede kan være vitalt for os, mens det andet kan være giftigt.

Betydningen af molekylers struktur

Ligesom kun højre hånd passer i en højre-handske, er det med spejlbillede-molekyler og kroppens receptorer. For eksempel passer molekylet, der giver os duften af jordbær, kun i én bestemt receptor, mens dets spejlbillede-molekyle giver duften af basilikum. For lægemidler kan den rumlige opbygning være afgørende for deres biologiske og helbredsmæssige effekt.

Aarhus-forskernes bidrag

Under foredraget vil du høre eksempler på, hvordan forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til udviklingen af nye lægemidler gennem deres ekspertise i spejlbillede-molekyler. Du vil også lære om, hvordan denne forskning kan føre til en mere bæredygtig fremstilling af lægemidler og hvordan spejlbillede-molekyler påvirker vores liv og samfund.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 24. september 2024
Tid: 19:00
Sted: Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem
Entré: Fri entré
Arrangør: Alle

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om eventuel pladsreservation her. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer og Carlsbergfondet. Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag her.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut